OntwikkelinQ!

In deze maandelijkse serie delen we een ervaring of succesverhaal om een medewerQer in het zonnetje te zetten en te laten zien waar zij mee bezig zijn. Wij vinden het belangrijk dat onze medewerQers zich door blijven ontwikkelen. Daarom vertelt Martijn deze week zijn verhaal! Hij heeft de opleiding Consultant Development Program gevolgd en vertelt over de voordelen die hij hieruit heeft gehaald en hoe hij die nu in zijn dagelijkse werk toepast. Maar wie is Martijn en wat doet hij bij AnyLinQ? Even voorstellen:

  • Naam: Martijn Groot Landeweer

  • Functie: System & Cloud consultant, werkt veel met Windows en VMware

  • Hoelang werk je al bij AnyLinQ: 2 jaar

Wat vind je het leukste aan bij AnyLinQ werken?

“De diversiteit in klussen is heel groot, elke dag is anders, en je expertise van consultancy breidt je alsmaar uit doordat je veel leert.”

Wat is het meest waardevolle dat je uit het Consultant Development Program hebt gehaald?

“De opleiding heeft voor mij veel deuren geopend op communicatief vlak, zowel intern als extern. Ook heeft het mij geleerd om te communiceren vanuit de ik-vorm om duidelijker te maken aan mijn collega’s wat mijn intenties precies zijn. Hierdoor heb ik meer plezier in mijn werk!”

Wat zou je je collega’s mee willen geven als advies, rondom dit programma maar ook in hun dagelijkse werk?

“Als je de kans krijgt om je in te schrijven voor deze opleiding moet je dat zeker doen! Het opent veel deuren omdat je de omvang van IT-projecten beter gaat begrijpen en topresultaat haalt samen met je collega’s. Ook wil ik graag meegeven dat het helpt om jezelf open te stellen in je werk, omdat je collega’s dan de echte jij zien. Dat heeft mij helpen groeien. De training is echt een heel waardevol traject voor jezelf!”

Martijn’s verhaal: Hoe hij ervoor koos om zijn communicatie skills uit de training meteen in werking te laten treden en hierdoor een mooi uitdagend project voor zichzelf heeft binnengesleept.

Hij vertelt: ‘Ik heb gemerkt dat als je goed luistert naar de klant, en vragen op de juiste momenten stelt, je een beheerklus om kan zetten naar een ander soort opdracht die meer gericht is op jezelf.” Hij was namelijk eerst vooral verantwoordelijk voor het beheer, maar heeft dat zelf om weten te toveren in een uitdagend project waarin hij vRealize dashboards kon ontwikkelen. Dit is zo gekomen doordat iemand in een meeting zei dat ze geen tijd hadden en hij hier meteen op in is gehaakt door te zeggen dat hij er al ervaring mee had. Aldus Martijn: “Ik nam het initiatief door te zeggen dat ik er wel naar wilde kijken in de momenten dat ik even niks om handen had. En voila! Het zaadje was geplant.’

De volgende dag kwam het belletje al van de teamlead: ‘ik was ingepland voor het inrichten van vRealize dashboards!’ Daarnaast kon hij zijn beheertaken meteen op een lager pitje zetten en heeft hij contact gehad met de teamlead om de klantwensen duidelijk te krijgen. “Hierdoor is mijn beheerklus heel snel omgezet in een uitdagend project voor mezelf!” AnyLinQ hoort graag dat medewerkers werken aan wat zij het allerliefste doen!

Daarnaast heeft hij ook nog een cursus aangevraagd voor vRealize om zijn kennis te vergroten. Ook heeft hij nu meer richting voor in de toekomst: ‘Ik heb een beter idee gekregen van waar ik precies heen wil in de VMware kant!’ Dit is allemaal gebeurd in de eerste anderhalve week dat hij bij de klant zat, en hij denkt zelf dat hij dit zonder de IT-training nooit zo had gedaan (of durven doen). Aldus Martijn: ‘Hierbij nam ik de verantwoordelijkheid en ging ik achter m’n eigen ambitie aan!’. Nu is hij alweer een hele tijd bezig met dit project waar hij zo enthousiast van wordt. Wij vinden het erg fijn om te horen hoe onze medewerkers zich ontwikkelen en hun eigen initiatief nemen! Ben jij ook benieuwd naar de IT-training die Martijn heeft gedaan of onze andere trainingen en opleidingen? Kijk gauw hier! Of mail hem voor andere vragen:

[email protected]

Ben jij enthousiast geworden van dit verhaal, wil jij in je werk ook uitgedaagd worden om jezelf door te blijven ontwikkelen en is de bedrijfscultuur van AnyLinQ een goede fit voor jou? Bekijk dan onze vacatures.

Martijn Groot Landeweer

System & Cloud consultant