AFSPRAAK MAKEN
SEARCH

Nooit meer het sleepanker van de organisatie door het Software Defined Datacenter (SDDC)

Digitale dienstverlening is tegenwoordig belangrijker voor mensen en bedrijven dan ooit tevoren. Je ziet het overal. We bellen geen taxi meer, maar bestellen een Uber. We kopen geen krant, maar checken socials en sites op de smartphone. We doen geen boodschappen meer, maar bestellen ze via de AH app of via Picnic.

Van de IT-manager wordt steeds vaker gevraagd dat hij meedenkt met de business op het gebied van innovatie. En daar is hij uitstekend voor geschikt, want niemand heeft beter zicht op alle nieuwe technologische ontwikkelingen en welke mogelijkheden er liggen binnen het bedrijf. De CIO is daarom tegenwoordig een belangrijke speler in de board. Hij speelt een cruciale rol bij de groei van het bedrijf op termijn.

Maar dan moet de IT-manager wel de ruimte hebben om die stap als innovator te maken! Veel bedrijven maken nog gebruik van legacy infrastructuur en kunnen daardoor moeilijk nieuwe diensten inzetten. Bovendien neemt de beheerlast van IT-diensten toe door iedere nieuwe digitale dienst die wordt opgetuigd.

Het software defined datacenter (SDDC)
Veel IT-managers kiezen er daarom voor om hun infrastructuur om te bouwen naar een sofware defined datacenter (SDDC). Een SDDC bestaat uitsluitend uit commodity hardware. Hoe de resources van het datacenter worden verdeeld en aangeroepen wordt bepaald en gedaan door intelligente software die op de hardware draait.

Het software defined datacenter heeft met name voordelen omdat het het datacenter makkelijker schaalbaar maakt. Beheertaken als het toewijzen van resources kunnen worden geautomatiseerd, waardoor het voor IT-beheerders niet meer veel tijd kost om bijvoorbeeld nieuwe digitale diensten te ondersteunen. Daarnaast kunnen diensten die gebruik maken van een SDDC eenvoudig opslag en rekenkracht uit de cloud opschalen en afbouwen. De infrastructuur is daardoor bijzonder flexibel en kan beter omgaan met piekmomenten in het digitale verkeer.

Het SDDC zorgt ervoor dat de IT-afdeling minder tijd kwijt is aan beheer en dat betekent meer tijd voor de rol als innovator van de business. Bovendien is het eenvoudiger om nieuwe technologie toe te passen en nieuwe diensten te ontwikkelen. De IT-beheerder is daardoor nooit meer het sleepanker van de organisatie!

Meer weten over VMware? Bezoek de partnerpagina!

Meer weten over SDDC? Bekijk deze video;