AFSPRAAK MAKEN
SEARCH

Nakomen van de belofte van cloud

Bij Commvault zijn we trots op onze geschiedenis van Data Management in Enterprise Back-up en onze lange historie van samenwerking met de publieke cloud-leveranciers. Commvault heeft jarenlange ervaring opgedaan in het versimpelen van de complexiteit van cloud data-management. Met Commvault is het maken van back-ups naar de cloud of een migratie tussen clouds in nog nooit zo gestroomlijnd geweest. Onze methodiek die native in de cloud wegschrijft en complexe processen automatiseert zorgt ervoor dat klanten niet zijn belast met hoe gegevens worden verplaatst. Onze ontwerpfilosofie is geworteld in het uitbreiden van functionele meerwaarde boven op bestaande kernfunctionaliteit op het gebied van gegevensbescherming. Cloud-toepassingen zijn een voorbeeld van hoe wij de standaard functies van publieke cloud-leveranciers aanvullen op bedrijfskritische gebieden zoals retentietijden, scheduling, governance, granulair herstel, datamobiliteit en auto-tiering om de kosten van cloud te reduceren. door Paul Hollebon, Director Sales Engineering Benelux bij Commvault

 

Cloud-native

Bij Commvault zijn we van mening dat het in gebruik nemen van de publieke cloud een natuurlijk verlengstuk van de moderne onderneming moet zijn die naadloos aansluit op de bestaande infrastructuur en het beheer. Vanuit dit vertrekpunt bieden wij de mogelijkheid om een applicatie vanuit een on-premise omgeving naar een publieke cloud-leverancier te migreren op eenzelfde manier als wanneer er een back-up-herstel plaatsvindt. Als zodanig beschouwen we de publieke cloud simpelweg als functie die een bedrijf moet kunnen consumeren zonder verhindering van bestaande processen of kennis. Wij beschermen Platform-as-a-Service (PaaS) managed databasediensten zoals DynamoDB, Redshift en PostgreSQL met de granulariteit en flexibiliteit die klanten verwachten en nodig hebben. Of het nou Amazon, Google of Microsoft is, wij stellen vanuit een onpartijdige visie onze klanten in staat om mobiliteit van data en flexibiliteit in diensten te realiseren. Ons streven is dat klanten nooit worden belemmerd door “silos” van de publieke cloud-leveranciers waar data en bedrijfsapplicaties gebruik van maken.

Versnelling
Met de groeiende adoptie van Kubernetes binnen enterprise-organisaties is cloud de bestemming bij uitstek geworden niet alleen voor moderne, maar ook voor legacy applicaties. Maar wanneer gegevens over meerdere locaties verspreid zijn, vormt de bescherming ervan een grote uitdaging. Naast ingebouwde bescherming voor Kubernetes, voorziet Commvault in Software Defined Storage om meerdere publieke clouds als één cloud te overzien. Met één enkel platform dat meerdere clouds overspant, beleidsmatige gegevensplaatsing en ingebouwde snapshots, biedt Commvault een locatietransparant schema voor de bescherming van data. Hiermee kunnen applicatieteams een uniforme workflow over meerdere clouds hanteren om op een beveiligde manier ontwikkelwerkzaamheden te versnellen. Dit betekent dat nieuwe apps en features sneller op de markt geïntroduceerd kunnen worden om zo competitief voordeel mee te halen.

Disaster Recovery
Er is nu ook een grote gevestigde markt voor traditionele Disaster Recovery-oplossingen waar bedrijven hun omgeving repliceren over meerdere datacenters om bij calamiteiten over te schakelen. Commvault voorspelt dat deze markt zal afnemen naarmate de behoefte aan weerbaarheid in de cloud vergroot. Commvault is vandaag al in staat om een omgeving van honderd virtuele machines per uur naar een publieke cloud uit te wijken waardoor bedrijfscontinuïteit en compliance worden verhoogd maar kosten worden verlaagd. Uiteraard zijn dit projecten die Commvault graag samen met partners zoals AnyLinQ realiseert. AnyLinQ heeft als nieuwe slogan ‘the next standard in IT services’, waarmee zij een toekomstgerichte en klant centrische aanpak communiceren. Dit zijn ook waarden die Commvault goed begrijpt en waar wij achter staan.

Op donderdag 1 oktober ga ik tijdens World of AnyLinQ graag in discussie over al deze ontwikkelingen dus ik hoop dat je je aanmeldt voor dit online evenement.

 

Director Sales Engineering Benelux bij Commvault
Paul Hollebon

Paul Hollebon, Director Sales Engineering Benelux bij Commvault, is één van de experts die aanschuift bij het discussiepanel van World of AnyLinQ (online) op 1 oktober 2020. Meld je aan via deze link aan voor deelname aan deze interactieve uitzending.